بطاطس جاك
********
المكونات
*****
بطاطس طازجه والافضل تكون مقاس بعض طوليه الشكل
بروكلي او بسله
جبنه شيدر + جبنه فلاحي ( قريش )
زبده + زيت زيتون
التوابل : ملح + فلفل ابيض + روز ماري مطحون
طريقه التجهيز
*********
نغسل البطاطس جيدا ولانقشرها
ونسلقها جيدا في مياه مغليه مع قليل من التوابل
نسلق البروكلي لمده 3 دقائق فقط او البسله المتوافر
ونترك البطاطس تبرد جيدا ونشقها بالطول وبحرص دون ان تتفتت
وبالمعلقه نحفر البطاطس ونجعلها مثل المركب
ونقلب البروكلي مع الجبنه القريش او البسله ونرجع نحشو البطاطس مره اخري بالخليط ونغطيه بالجبنه الشيدر والزبده ونضعه في الصنيه وندخله الفرن ليكمل تسويه حتي اللون الزهبي
ويقدم ساخن بجانب الاكل او طبق سلاطه ويعتبر طبق متكامل
والف هنا
تعليق