الموساكا اليونانيه
***********
المسقعه باللحم المفروم والجراتان
المكونات
*****
بذنجان رومي
بصل + فلفل الوان رومي + ثوم
لحم مفروم معصج بالصلصه
كريمه لباني + دقيق + جبنه مبشوره المتوافره
التوابل : ملح + فلفل اسود + كمون + بهار لحم + شطه
طريقه التحضير
**********
نحمر البذنجان في الزيت للون الزهبي + البصل + الفلفل الرومي
نضع اللحم المعصج بالطماطم في الطاسه ونضيف لهباقي المكونات
ونصب الخليط في صنيه
ونصنع الكريمه بوضه الدقيق مع الكريمه في طاسه مع قليل من الزبده ونسويها مثل البشاميل
ونصبها علي الخليط من اعلي ونرش الجبنه المبشوره من اعلي وندخلها الفرن ليحمر الوجهه قليلا
ونقطعها مربعات ونقدمها بجانب الاكل وتعتبر طبق جانبي
تعليق