باستا بنا بالسبانخ
***********
المكونات
*****
مكرونه بنا ( قلم )
سبانخ طازجه + بصل + ثوم
لبن + دقيق + زبده + بيض
جبنه مبشوره ( شيدر / بارميزان / جبنه رومي /قشقوان )
زبده
التوابل : ملح + فلفل ابيض + بهار لحم او دجاج حسب الرغبه
طريقه التجهيز
*********
نسلق المكرونه ونتركها جانبا دون ان نغسلها بالمياه
نشوح السبانخ مع فصين ثوم وبصله مبشوره
نسوي الكريمه او البشاميل
نضع الزبده مع الدقيق وقليل من التوابل ونشوحها ونضيف اللبن الساخن ونقلب بسرعه حتي لاتتكور حبيبات الدقيق
ونصنع البشاميل ( الصوص الابيض ) حسب رغبتنا في درجه السمك
نحضر طاجن بيركس وندهن القاع بقليل من البشاميل
ونرص الباستا ونضيف السبانخ ونضيف باقي كميه الباستا
ونضيف الصوص الابيض من اعلي ونضيف الجبنه المبشوره
وندخله الفرن حتي اللون الزهبي ويقدم
والف هنا
تعليق