إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -




    اللهم لك الحمد كله ولك الملك كله وبيدك الخير كله
    وإليك يرجع الأمر كله علانيته وسره
    ثم أما بعد
    حيا الله الاخوه الافاضل ..
    هذا الموضوع خاص بالتبيهات والارشادات
    التى ينصحنا بها الشيف ابو البنات
    لنبقى دائما على استعداد لتقديم اشهى المأكولات الشهية والصحية فى آن واحد
    نتابع سوا ما يقدمه لنا الشيف ابو البنات
    ومن لديه أى استفسار يتفضل بطرحه فى الموضوع التالى
    - تفضل هنا -



    وبالهنا والشفا
    ^_^


  • #2
    رد: تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -

    بسم الله الرحمن الرحيم
    الف شكر للاداره الموقره لاتاحه الفرصه لي لاكون في خدمتكم
    سنبداء الارشادات والنصائح عباره عن حلقات يوميه
    نبداء ببسم الله الرحمن الرحيم
    ***********************
    1_ عدم دخول الاطفال المطبخ اثناء الطهي اطلاقا .
    2_ عدم استعمال التليفون اثناء الطهي تماما .
    3_ لابد من وجود قطعه قماش مقاسها تقريبا 2متر في 2 متر ولايوجد في نسيجها اي خيوط صناعيه لانجعلها باطنيه اطفاء وتوجد بجانب البوتاجاز في متناول اليد
    اثناء القلي ساعات النار ترتفع وكثير من السيدات ترمي علي الزيت الساخن مياه
    وهذا اكبر خطاء لان المياه تساعد علي ارتفاع النيران والمفروض ان نفعله هو ان نرمي الباطنيه علي الطاسه لنمنع الهواء عنها ونطفئ البوتاجاز .
    4_ عند وقوع اي زيت علي ارضيه المطبخ نرش عليه ملح ونتركه دقائق ونغسل الارضيه
    5_ عند تحمير البطاطس بعد ان نقشرها بنضعها في المياه لعدم سوادها واغلب السيدات بعد الزيت مايسخن بتضع البطاطس في الزيت الساخن علي طول وهنا بيحصل طرطشه الزيت وممكن النار تدخل الطاسه المفروض ان تفرد فوطه وتنشف البطاطس من المياه وبعدين تضعها في الزيت وربنا يسترها مع الجميع .
    6_ عندما نسلق اي نوع من الخضروات الخضراء اللون مثل الكوسه والفاصوليا والبروكلي والبسله نسلقها قليلا في مياه ساخنه ونطلعها بعد 3 دقائق ونضعها في مياه بالثلج للحفاظ علي درجه اللون الاخضر الطبيعي ليزداد الاكل رونقا .
    7_ عدم استقبال اي من الضيوف سواء اقارب او ضيوف داخل المطبخ اثناء الطهي للتركيز.
    8_ التركيز عند اغلاق البوتاجاز من غلق مصدر الغاز سواء عداد او انبوبه .
    9_ لانضع البوتاجاز تحت مصدر الكهرباء فيشه النور لحراره النار .
    10_ يجب وضع شفاط هواء ضروري وهام في المطبخ لتجديد الهواء الساخن الناتج من حراره النار وخصوصا اثناء وجود الثلاجه داخل المطبخ للحفاظ عليها .
    11_ يتم وضع جردل بلاستيك في المطبخ به مياه ساخنه وخل لوضع السكاكين والمعالق بعد الانتهاء من الطبخ للتخلص من الروائح ونحافظ علي نظافتها دائما ونشطفها وننشفها جيدا ونضعها في مكانها المخصص .
    نلتقي في حلقه اخري باكر باذن الله ز


    الحمد لله والله اكبر
    الف هنا وشفا

    تعليق


    • #3
      رد: تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -





      إعــداد الطــعام هــو أحــد أسرار المـطبخ النـــاجح


      ولعلــكي تتســاألي مــاهو فــن إعــداد الطــعام



      إعــداد الطــعام هــو العمــلية التــي تسبــق عمــلية الطــهي مبــاشرة


      والإعداد هــو ما يـــميز سيــدة عــن أخــرى ويمــيز ومــدي قــدرتها عــلى إظــــهار الطــعام بشــكل حــرفي



      عمــلية الإعــداد بإخــتصــار هــي = فـــــن تــقطيع الطــعام














      فــائدة الإعــداد ( فن التــقطــيع ) :


      1. تنـــاسق المــظهــر الخــارجي للطـبق .


      2. يســاوي عمــلية الطهــي مثال /// لو قطعتـــي البطاطس لقــطع كــبيرة و أخــرة صغــيرة سـوف تــ"هى القــطع الصــغيرة قبـــل الكبــيرة .


      3. الإعداد المتقن أهــم أحـــد عــوامل فـــــتح الشـــهيه .


      4. يدل عــلى إتــقانك لفــن الطـــهي .


      5. التقــطيع الســليم و بــصور صـــحيحة يحــافظ على القيـــمة الغــذائية .













      أولا :: أدواتــك التــي تحـــتاجيــنها فـــي مطــبخك












      وأهم العــوامــل التــي تســاعدك عــلى الإعــداد ( السكــاكين )







      لماذا السكاكين مهمة جدا؟؟؟


      حصولك على سكين جيد يعتبر ضروري، لانها تجعل حياتك وعملك داخل المطبخ أسهل. السكين يستحق أن تأخذي وقتك معه لتتعلمي كيفية استخدامه أو أنواعه. السكين الجيد يكون غالي الثمن، لكن مع العناية به سيعيش معك للأبد.


      نقطة البداية:


      السكين ذو الطرف الحاد، وبشكل عام أفضل أنواع السكاكين تلك المصنوعة شفرتها من الكربون ستاينليس ستيل، بحيث يقاوم الصدأ والعفن. كربون ستيل يقطع بسهولة ويصدأ في الماء ولا يتغير لونه مع الأحماض العالية الموجودة في الطعام. الستانليس ستيل هو الأقوى ولا يصدأ ولكنه صعب في جعله حادا.





      العناية بالسكين



      السكاكين ذو الجودة العالية يتطلب العناية الفائقة منك. يجب غسل السكاكين مفردةن وتنشيفها مباشرة بعد استعمالها. اغسليها بمادة تنظيف متوسطة وبرفق رشي الماء عليه، ثم جففيه بقماش ناعم. وأحرصي على سنها من فترة لأخر


      ولك الطريقه السليمة لسنها :








      غسالة الأطباق: الحرارة مع الصابون سيكون له تأثير ضار على السكاكين بحيث يؤدي إلى تآكل الشفرة .



      شراء السكاكين



      حسب حدة الشفرة:


      جودة السكاكين لا تكون بسرعة التقطيع، ولكن الجودة تعتمد على مستوى انحدار زاوية الشفرة (20 درجة هي الزاوية المطلوبة). المحترفين يستخدمون الشفرات الحادة جدا للحفاظ على سكاكينهم حادة.


      الفكرة أن تبقي السكين حادا بعد كل استخدام. بعد كل استخدام امسحي السكين بمنشفة ورقية، لأن أي بقايا ستقلل من فعالية السكين. اغسليه ونشفيه ثم خزنيه في مكان جاف.



      السكين الأفضل لكل استخدام



      سكين التقشير: جيدة للتقشير ونزع البذور والأعمال الصغيرة.


      سكين الحسك: له طرف اسطواني فبالرغم هو لإزالة الحسك والعظم فهو رائع لإزالة الشحوم.


      سكين الخبز: له حافة منشارية يجعل أقسى أنواع الخبز سهلة القطع.


      سكين الطهي: أهم الأنواع لأي مطبخ.


      نوعان من السكاكين يجب أن يتوافر في المطبخ:


      سكين الطهي
      وسكين التقشير
      يجب أن يتوافر في أي مطبخ.


      __________________
      اللهم يا مقلب القلوب ..ثبت قلبى على دينك


      الحمد لله والله اكبر
      الف هنا وشفا

      تعليق


      • #4
        رد: تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -

        أولاً طريقة خلى الفخذة:































        ثانياً طريقة الربط:



























        الحمد لله والله اكبر
        الف هنا وشفا

        تعليق


        • #5
          رد: تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -

          معلومات تهمك سيدتي الفاضله
          - لتنظيف المايكروويف ضعي ماء في اناء عميق للمايكروويف وضعيه في
          الداخل وشغلي على العالي لمدة 5-7 دقائق ثم مباشرة امسحي الجدران
          الداخلية بقطعة قماش رطبة.
          - لا داعي لتقشير الطماطم قبل تثليجها . اغسلي الطماطم وجمديها كاملة وعند
          الاستعمال خذي الطماطم وضعيها تحت الماء الجاري فتزال القشرة بسرعة.

          - استخدمي عصير الليمون والثوم والأعشاب والبهارات لتعزيز نكهة الخضروات
          بدلاً من الصلصات الغنية بالكريمة والزبدة والجبنة.

          - يسهل برش وتفتيت وتقطيع الجبنة عندما تكون مبردة. إذا أردت جعلها بوريه
          أو دهنها، دعيها خارج البراد لتكتسب حرارة الغرفة. وتصبح لينة سهلة الفرد.
          - إذا رغبت بإزالة الدهن من الشوربة أو اليخنة بدون انتظارها حتى تجمد،
          مرري قطعة من الخبز على سطح المرق لتقوم بامتصاص الدهن.( يفضل يكون توست لقدرته على الامتصاص )

          - لتفادي مشاكل تنظيف الكوب بعد عملية قياس العسل، ادهني أو رشي بعض
          الزيت في الكوب، وبعدها سينزلق العسل منه بسهولة.

          - عند شرائك خضاراً مثلجة، اختاري تلك التي تتحرك بحرية داخل العبوة. إذا
          كانت مثلجة وملتصقة ببعضها، فهذا يعني أنه سبق تذويب الثلج عنها وتثليجها
          مرة أخرى.
          - عند الذهاب للتسوق اجعلي الخضار المثلج
          او اللحوم والاسماك فى نهاية جولة التسوق حتى لا تفسد .

          -تزال رائحة الطبخ عن اليدين بفركهما بالخل .

          -تزال رائحة البصل عن اليدين بفركهما بورق البقدونس .

          -تزال رائحةالثوم عن اليدين بفركهما بتفل القهوة .

          -تزال رائحةالسمك عن اليدين بفركهما بالليمون او اوراق البقدونس.

          -لاترمي قشر البيض بعد الاستخدام ولكن استخدمه بعد طحنه كنوع من السماد
          فى احواض الزرع للنباتات المنزلية ، وكذلك ضمن وجبة عصافير وطيور الزينة
          الى تربى فى المنزل .

          -لتنظيف الخلاط من البيض والحليب أو أى مواد دهنية ، يمكن بوضع كمية من
          الملح وقشر الليمون مع كوب ماء ساخن فى الخلاط وتشغيله لعدة ثواني وبعد
          ذلك يمكن غسله بسهوله .

          -عند وجود كمية كبيرة من الجبنة البيضاء وخوفا من تلفها و عـدم جفافها ،
          يتم غلى قليلا من الماء وتركه حتى يبرد ويضاف اليه قليلا من الخل والزيت
          وتوضع بالثلاجة.

          -افضل طريقة لنزع قشر الثوم هى وضع الثوم المراد تقشيره فى ماء بارد
          قبل التقشير وهذه طريقة غاية السهولة.

          -احرصي على تغيير ليفة غسل الأواني من آن لآخر .لأن البكتيريا سريعاً
          ماتتراكم فيهاعند استعماله لفترة طويلة .

          - في حالة زيادة كمية التوابل في الطعام يمكنكِ إضافة بعض من اللبن الزبادي
          فهو يساعد على إضعاف حدة طعم التوابل

          -إذا بدأ الطعام بالأحتراق
          فغيري القدر مباشرة واتركي الأكل الموجود في اسفل القدر ثم ضعي على الاكل الذى تم انقاذه
          شريحة كاملة من الخبز العربي فهي تمتص الطعم والرائحة..


          لمعلوماتك :-


          تنظيف الألواح المستخدمه لتقطيع الطعام :

          يجب الحرص على تنظيفها بالماء الساخن والصابون ثم تطهيرها بالسؤال
          المطهره أمر ضروري . كما يجب ان لا تستخدم هذه اللواح في تقطيع أطعمة
          آخرى بعد استخدامها في تقطيع اللحم والسمك والدجاج .ويفضل ان يكون لديك 2 لوح تقطيع

          واحد للحوم واخر للخضار .


          للتخلص من الملح الزائد في الطعام :

          إذا كان الطعام مالح وهو مازال على النار فيمكنك تقشير بطاطسايه
          وتقطيعها مكعبات كبيره وغرسها في القدر وعند التقديم تزال فهى تمتص
          الملح الزائد.

          لتحصلي على أكبر قدر من عصير الليمون .:

          ضعيه في ماء دافىء قبل استعماله بفترة بسيطة ثم اضغطي عليه بيدك على
          سطح قاس ثم اعصريه

          الطريقة المثلى لغسل الصحون :

          هي ان تترك لتجف بالهواء بعد غسلها ومن الخطاء تركها منقوعة بالماء داخل
          المغسلة ثم غسلها بالماء نفسه أو تجفيفها بالمنشفة.

          ملح الطعام يساعد على :

          * إزالة العجينة الملتصقة في المكان الذي فردتيها فيه , فما عليكِ إلا برش قليل
          من الملح عليها فإنه يساعد على إزالتها بسرعة .

          * الملح ضرورى فى صنع الحلويات لانه يبرز طعم الحلويات والمخبوزات عامة.

          لاطفاء الزيت المشتعل:

          إذا تعرض الزيت للاشتعال تغطى المقلاة كلياً بغطاء أو منشفة حتى تمنع دخول
          الهواء , أو ينثر عليه ملح فينطفي بإذن الله


          حتى لا تدمع عيناك :

          ضعي البصل في قدر فيه ماء قبل تنظيفه لمدة نصف ساعة حتى لاتدمع عيناك
          عند تقطيعه أو ضعيه في الفريزر لمدة نصف ساعة


          __________________
          اللهم يا مقلب القلوب ..ثبت قلبى على دينك


          الحمد لله والله اكبر
          الف هنا وشفا

          تعليق


          • #6
            رد: تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -

            دورة التفريز من الالف للياء

            دورتنا النهاردة ان شاءالله فى التفريز من الالف للياء


            دورتنا عن التفريز او التجميد او الاحتفاظ بالأكل فى الفريزر او الديب فريزر لاطول فتره ممكنه مسموح بيها
            التفريز مش معناه اننا احول الفريزر عندى لدولاب مطبخ
            ومش علشان نفرز شويه اكل فى كيس وخلاص ...لأ
            علشان نرد على اسئله كتير بتيجى فى دماغنا ياترى ده ينفع يتفرز ولا لأ ؟؟
            ياترى ده افرزه نىء ولا مستوى ولا نص مطهى
            ياترى ده افرزه محشو ولا بدون الحشو
            ياترى ده افرزه عجينة بس ولا اشكله ؟؟
            والاهم اننا لما افرز ياترى ححطه فى ايه ؟؟؟ فى كيس نايلون ولا علب بلاستيك ؟؟ ولا فى صوانى ؟؟
            التفريز مش معناه ابدا
            اننا اشترى الخضار واجهزه واضعه فى اكياس او علب واحطه فى الفريزر و انساااه يعنى من غير ما اعرف انا حشيله قد ايه ؟؟ من غير ما اسئل نفسى ححتفظ بيه قد ايه قبل ما يفقد قيمته من طول فترة التجميد ...من غير ما افقد جزء من طعمه ونكهته

            للتفريز اصول ومده محدش يقول ان التفريز مفتوووح
            طيب ايه معنى التفريز ؟؟؟؟ او انا التفريز بيعنى ليا شخصيا ايه ؟؟؟


            التفريز :-

            1- انقاذ فى الزيارات المفاجئة والغير متوقعه


            بس مش معنى كده اننا اعمل كام اكله واحطهم فى الفريزر للطوارىء وان محصلتش الزيارات الغير متوقعه اننا افضل سيباه فى الفريزر
            لألألألأ غلط
            والصح انك قبل ما يوصل لمرحله انه يفقد طعمه وقيمته اطلعه واطبخه لاسرتى وبعدين اعمل غيره طازه

            2- اذا كانت الأصناف اللى عايزة اجمدها فى الفريزر اصناف موسمية بمعنى ان النوع ده له وقت معين فى السنه وبعدين بيختفى واسرتى بتحبه

            3- اذا كانت عندى ظروف تمنعنى انى اطبخ يوميا او حتى كام يوم فى الاسبوع بسبب عملك خارج البيت او بسبب مرض أواجهاد

            4- اذا كنا فى وقت معين بيتطلب اننا نقوم فيه بعزايم مثل شهر رمضان ولكن الوقت بيكون محسوب علينا للاستفاده فيه بالعباده عن المطبخ

            التفريز حتلاقيه مالى المنتديات بس المهم انك قبل ماتفرزى تفهمى ايوه تفهمى علشان تبقى تفرزى بعد كده من غير ماتسئلى




            (2)

            هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 900x423 و بحجم 248KB. اضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة المصغرة.
            ان شاءالله حنتكلم عن انواع الطعام وحنتكلم عن كل صنف بالتفصيل وحنقسمه على ايام الدورة واللى مش فاهمه حاجة تسئل قبل ما ننقل للصنف اللى بعده

            فائدة التجميد فى حفظ الاطعمه
            تجميد الفاكهه
            تجميد الخضار
            تجميد اللحوم
            تجميد العجائن والمخبوزات




            وفيه بس ملاحظه بلاحظها فى تفكير بعض البنات

            وهى انها بتفتكر ان الحفظ ده بيتم بكميات كبيرة وبتبقى مبسوطه ان كل الانواع محفوظه عندها وان الفريزر عمران بالطعام والمعلومه دى مش مظبوطه لان مش معنى انى حفظت الاكل فى الفريزر انه حيعيش عندى فى الفريزر زى ما انتى عاوزة او لفترة طويله وده غلط
            ليــــــــــــــــة ؟
            لان الديب فريزر بتاع المحلات والمخازن الكبيرة مش زى الديب فريزر بتاع البيت ابداااااا

            هل ممكن تتبعى كل اصول التفريز وبالرغم من كده مينجحش ؟؟ نعــــــم
            ليــــــــــــــه؟

            بسبب حاجة كبيرة قوى ومضره قوى ولكنها عبيطه قوى وهى :-

            طريقه ترتيب الاطعمه فى الفريزر او الديب فريزر

            ييعنى تحطيهم جنب بعض ولازقين فى بعض

            او تحطيهم فوق بعض وكل ده مش صح

            يعنى اهتمى كمان بطريقه وضع وترتيب الطعام المطلوب تجميده لان الوضع السىء

            بيخلى اللحمه مثلا تتجمد ببطىء لان درجة البروده مش وصلالها كويس فتكون النتيجة

            ان اللحمة بتسرب السائل بتاعها وبالتالى لما تيجى تطبخيها بيكون اللحم ملهوش نكهه

            اللحمة الطازجه وبتكون لينه عند الطهى
            يعنى ايه بتكون لينه عند الطهى؟ يعنى بع ماتطبخيها تلاقى طعمها طرى قوى وانتى تفتكرى ان انتى سوتيها قوى والكن النتيجة دى بتكون من التفريز مش منك انتى



            ثانيا. هل كل الطعام يتفع يتجمد ؟؟ حنشوف

            · اللحمه النيه و اللحمه المطهيه ..ايوة صالحه للتجميد وبتحتفظ بجودتها وبطعمها

            · الخضار المطهى .............ايوة صالح للتجميد

            · المحبوزات .......ايوه صالحه للتجميد

            لكن .......الحاجات اللى مبنفضلش نجمدها مبنفضلش ليه ؟؟؟؟؟

            · خضار السلطة زى الخيار والخس والجرجير والبقدونس والطماطم كلها لاتصلح للتجميد لانها بتذبل وبتفقد سوائلها وشكلها الطازج لما بيذوب الثلج عنها

            · بعض الفواكه زى الموز والبطيخ والشمام والفراوله تفقد شكلها وصلابتها وبتتسرب سوائلها ايضا

            · البيض المسلوق جامد لايصلح للتجميد لأن بياض البيض بيكون كالأسفنج ويتغير طعمه

            · صلصه المايونيز لا تصلح للتجميد لان مكوناتها تنفصل عند اذابه الثلج

            · التورتة والجاتوة والفطائر المحشوه بالكستردة والمجمله بالكريم شانتى

            · الذبادى والكريم شانتى لاتصلح للتجميد لان مكواناتها تنفصل الا اذا كانت مختلطه بمواد اخرى كا لأيس كريم ِ
            ِ



            (3)

            ايه هى الادوات المناسبه لتغليف وحفظ الاطعمه بالتجميد؟؟



            1- الاكياس البلاستيك النظيفه السميكة بمختلف الاحجام

            2-الاطباق البايركس والطواجن الفخار وهى مأمونه لحفظ الاطعمه كالمكرونة بالبشاميل والكانيلونى والخضر بالصلصة ، ويمكن اعادة تسخينها بالطعام المجمد

            3- العلب البلاستيك المختلفه الاحجام والاطباق البلاستيك والكرتون القوى والفويل

            4- من الممكن استعمال الكزرولة والاوانى المستعمله يوميا حتى يتجمد الطعام بها ....ازاااى ؟؟؟

            انك تبطنى الكزروله الاول بالفويل
            وبعدين تحطى الطعام المطلوب تجميده زى المحشى والخضر المطهيه
            ثم نضعها فى الفريزر لحد ما يتجمد الطعام
            ثم ناخد الطعام بعد ما اتجمد زى ماهو بالفويل حيكون كده الطعام أخد شكل الاناء اللى اتحط فيه
            ثم نضعه داخل كيس بلاستيك ويقفل جيدا ويوضع فى الفريزر حتى لايشغل مكانا كبيرا

            ... وعند الحاجة ينزع الفويل ويعاد وضع الطعام فى الاناء الذى وضع فيه قبل التجميد لاعاده تسخينه او طهيه

            طيب ازاى نقفل العبوات ؟؟؟؟

            لالالالابد من اخراج الهواء بقدر الامكان قبل التجميد وهى طريقه سهله اذا كان المستعمل كيس بلاستبك ...ازاى ؟؟؟

            يملأ الكيس الى 3/4 ة بالطعام المطلوب تجميده كالخضر مثلا

            ويوضع على المنضده ويضغط على الكيس فى اتجاه الفتحه

            لاخراج الهواء بقدر الامكان ثم يقفل جيدا ( بتسخين نصل سكين ويمرر على الحواف مع الضغط عليها فتلتصق ببعضها

            · اما فى حالى العلب والاوانى فلا يمكن اخراج الهواء الذى يعمل على تغير اللون ولذلك يجب ان :


            يملأ الاناء الى 3/4 ة ويغطى سطحه بالفويل او ورق ذبد قبل قفله او وضعه داخل كيس بلاستيك يعنى لازم تغطيه الاول وبعدين تفغليه وبعدين تحطيه فى كيس حتى لا تتأكسد المحتويات بفعل الاكسجين ويتغير لون الطعام وشكله ويجف سطحه






            (4)


            طيب هل من الضرورى ان نذيب الثلج ونفك التجمد قبل استخدام الطعام ؟؟ ولا ممكن نسويه على طول وهو متجمد يعنى من الفريزر للفرن على طول ؟؟؟

            فى معظم الحالات ....نعم ......

            يفضل اننا نذوب الثلج قبل طهيها وبالأخص المقاطع الكبيرة من اللحمة التى تنضج من الخارج ويبقى داخلها نيئا باردا ....

            ولكن بمجرد اذابه الثلج يجب ان تطهى مباشرة حتى لاتتعرض للفساد

            وايضا فى الانواع التى تغلف بالبيض والبقسماط (البانية) او الدجاج المخلى او الحمام فيجب صهر الثلج قبل طهيها

            لاعاده غسلها مره اخرى من بقايا الدم وميكروب السلمونيلا (وهو نوع من البكتريا السامه ) التى توجد غالبا فى الدجاج
            اما الأطعمه التى لاتحتاج الى اذابه الثلج قبل طهيها:-


            الخضر المجمده كالبسله والفاصوليا الخضراء وغيرها
            الخضر المطهيه بصلصه الطماطم وطواجن الخضار
            انواع الحساء (الشوربة - المرقة)
            شرائح اللحم (البفتيك )
            كباب الحله (القطع)
            اللحم المفرى للعصاج

            اما التى توضع فى الفرن.....

            فيجب ان تصهر نوعا حتى لا ينكسر البايركس وحتى لا تأخذ وقتا
            طويلا قد يؤدى الى احتراق السطح وجفافه

            طيب ازاى نسوى الخضار المجمد ؟


            يجب ان نضع الخضر على نار هادئة لاعاده تسخينها او طهيها

            وهى فى الحاله المجمدة مع اعطاء الوقت الكافى حتى تصل

            الحرارة الى داخلها مع تقليبها باحتراس بعد ذوبان الثلج.

            (يعنى بتحطيها على نار هادية لتسخينها الاول علشان متغليش بسرعه وبيكون التلج لسه فى اجزاء منها )







            5
            طريقة تجميد المرقة (الشوربة – الحساء )


            اذا تبقى عندك مرقه من اللحم او الدجاج اتركيها لحد ماتبرد خالص
            وبعدين ضعيها فى التلاجة بس غطيها

            طبعا حتلاحظى ان الدهون اللى فيها طفيت على سطخ المرقه وعملت زى طبقه مستديرة اوعى تنزعيها الا لما تيجى تستخدمى المرقه

            لان الطبقة دى بتعمل عازل بين الهواء وبين المرقه ودة يخليها ماتفسدش بسرعه ولما تيجى تستخدمى المرقه ابقى انزعى طبقة الدسم بالمعلقه

            اما اذا كنتى ناوية متيتخدميش المرقه اكتر من اسبوع يبفى طلعى المرقه كل يومين

            واغليها او ضعيها من الاول بقى فى الفريزر وريحى نفسك من حكايه الغلى كل يومين






            تجميد اللحوم
            عندنا طريقتين للاحتفاظ باللحمة

            1- طريفة الحفظ بالتبريد 2- طريقة الحفظ بالتجميد

            الحفظ بالتبريد دى معناها انك لما تشترى اللحمة وحتطبخيها على طول يعنى فى خلال يومين تلاتة بسسسس

            فتعملى ايه ؟ بدل ماتدخليها الفريزر وتطلعيها تانى بعد يوم او يومين

            تروحى حطاها على رف التلاجة اللى تحت الفريزر على طول لان الرف ده بيكون

            ابرد مكان بعد الغريزر على طول تحطى اللحمة او الطيور او الاسماك بس على

            فكرة حاولى تخلى اللحمة فطع كبيرة لانها بتستحمل اكتر فى التبريد عن اللحمة المفرومة مثلا

            2- طريقة الحفظ بالتجميد بتكون افضل طريقة بس خلى بالك لما تضعى اللحمة فى الفريزر للتجميد بيكون الفترة لا تذيد من اسبوعين لشهر لكن لو حتجمديها فى الديب فريزر حتكون مدتها عدة شهور

            ملحوظة :- خلى بالك ان الاكياس تكون مقفوله كويس وتكون اللحمة مفيهاش

            عضم يقطع الكيس وده لو حصل حتلاقى قطعه اللحمة اللى الكيس فيها كان مفتوح

            حتلافى لونها اغمق من الحتت التانية بتكون لونها غامق زى المقدده او المحروقة

            3- طريقه حفظ اللحمة المسلوقه :- يا اما بعد ماتسلقيها وتبرد تضعيها

            فى كيس فى الفريزر يا اما بعد ماتبرد تغطى الحله بالعطاء كويس وتستخدميها بعد يوم او يومين بس

            الكفتة والبورجر

            ترص وهى نية فى طبق بايركس او فى علبه بلاستيك وبعدين نضعها فى كيس بلاستيك كبير
            او
            نحمر الكفتة ونسويها عادى فى صلصة طماطم (داوود باشا مثلا او كفتة

            الارز) على نار هادية من 3-4 دقايق ونتركها لحد ماتبرد وبعدين نضعها فى

            البايركس او طاجن وبعدين كيس نايلون وندخلها تجمد ويفضل الاتزيد مدة الحفظ عن شهر

            الكبيبة


            الحمد لله والله اكبر
            الف هنا وشفا

            تعليق


            • #7
              رد: تنبيهات و ارشـادات خاصة بالتغذيـة و الغـذاء - الشيف ابو البنات -


              تعليق

              يعمل...
              X