إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

مجموعه من اكلات الشيف ابو البنات

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • مجموعه من اكلات الشيف ابو البنات



    لحم ضاني مع الارز بالمكسرات والخلطه
    *****************************
    المكونات
    ******
    لحم ضاني مخلي من العظم
    كبده + قليل من اللحم المفروم
    مكسرات + بصل + ثوم
    شوربه لحم
    التوابل : ملح + بهار لحم + زعتر + كبابه صيني من عند العطار + ورق لورو + قرفه
    طريقه التحضير
    ************
    نسلق اللحم مع البصل وقليل من الثوم
    وقليل من التوابل بعد ربع ساعه من التسويه
    نخرج اللحم من المياه بتسويه بنسبه 90 %
    ونضعه في صنيه وندهنه بالزبده ونغطيه وندخله الفرن ليكمل تسويه
    نسوي الارز مع التوابل واللحم المفروم والقرفه وبقيه التوابل
    ونحمر المكسرات
    ونخرج اللحم من الفرن ونغرفه مع الارز ونجمله بالمكسرات
    وبالهنا
    التعديل الأخير تم بواسطة مهندس خالد; الساعة 19-11-2010, 03:55 AM. سبب آخر: دمج اكثر من موضوع تم طرحهم فى يوم واحد


    الحمد لله والله اكبر
    الف هنا وشفا

  • #2
    صنيه رقاق باللحم المفروم من مطبخ الشيف ابو البنات



    صنيه رقاق باللحم المفروم
    *********************
    المكونات
    ******
    لحم مفروم
    رقاق ويستحسن ان يكون بلدي
    شوربه لحم
    بصل + ثوم
    زبده
    التوابل : ملح + فلفل ابيض + زعتر + بهار لحم
    طريقه التحضير
    ***********
    نسوي اللحم المفروم بطريقه العصاج العاديه مع البصل المبشور والثوم والتوابل
    نسخن شوربه اللحم
    نحضر صنيه التسويه وندهنها بالزبده ونحضر واحده رقاق ونسقيها بشوربه اللحم قليلا
    ونرصها في الصنيه ونكمل لنصف الكميه اربع وحدات ونضع اللحم المعصج في المنتصف
    ونكمل بقيه اوراق الرقاق وندهنها بالزبده ونرفعها علي البوتاجاز ونسويها علي نار هادئه ونلفها علي النار لتستوي من جميع الاطراف
    وعندما نحس انها بتتحرك بسهوله نرفع الطرف ونشاهد اللون الزهبي وهنا نقلبها في صنيه اخري ونعيدها في صنيه التسويه ونكمل بنفس الطريقه حتي اللون الزهبي
    وهناك تسويه اخري الن نضعها في فرن البوتاجاز ونسويها
    ونقطعها ونقدمها ساخنه بجانب الاكل وبالهنا


    الحمد لله والله اكبر
    الف هنا وشفا

    تعليق


    • #3
      فخذه بتلو روستو مع ارز خلطه شرقي مطبخ الشيف ابو البنات



      فخذه بتلو مع ارز شرقي
      ******************
      فخذه بتلو
      ارز + مكسرات
      زبده + ثوم
      التوابل : ملح + فلفل اسود + كبابه صيني + زعتر + بهار لحم + ورق لورو
      طريقه التحضير
      ***********
      نتبل الفخذه جيدا بالتوابل مع غرز فصوص الثوم في الفخذه
      ونضعها في ونلفها بدوباره الجزار ونضعها في صنيه التسويه مع التوابل ونضيف كوبين من المياهونغطيها وندخلها الفرنونكشف عليها كل فتره ونضيف مياه
      وبعد التسويه نكشف الغطاء ونحمرها من جميع الاطرافونأخذ العصاره الناتجه من التسويه
      ونصفيها من الشوائب ونضيف لها معلقتين من الدقيق ونسويها علي النار ونجعل منها صوص نقدمه مع اللحم
      ونسوي الارز بالطريقه العاديه شرحنا التفاصيل مسبقا
      وبالهنا


      الحمد لله والله اكبر
      الف هنا وشفا

      تعليق


      • #4
        طاجن موزه ضاني بالخضروات مطبخ الشيف ابو البنات



        طاجن موزه ضاني
        ++++++++++
        المكونات
        ++++
        موزه ضاني او علي عدد افراد الاسره
        خضروات حسب الرغبه
        طماطم + بصل + ثوم
        زبده
        التوابل : ملح + فلفل اسود + زعتر + بهار لحم + حبهان + كبابه صيني
        طريقه التحضير
        ++++++++
        نسلق الموزه جيدا
        ونقطع الخضروات قطع مناسبه ونعصر الطماطم ونسويها علي النار
        ونضيف الشوربه مع بالقي الخضروات ونكمل التسويه ونصب الخضروات في الطاجن ونضيف لها الموزه وندخلها الفرن لتحمر وتكمل التسويه
        وتقدم مع الخبز الاسمر او الارز الابيض


        الحمد لله والله اكبر
        الف هنا وشفا

        تعليق

        يعمل...
        X