
ضلوع مشويه
××××××
المكونات
******
ضلع ضاني او جاموسي صغير
ويجهز عند الجزار ( اللحام ) بتسويه الضلوع بتقصيف العظم و يجعله متساوي
بصل + طماطم + عسل نحل + ثوم + ليمون
التوابل : ملح + فلفل اسود + زعتر + بهار لحم
طريقه التجهيز
************
نخلط التوابل مع جميع المكونات ونفرمها في الخلاط ونصفيها في مصفاه ونضع الضلوع في صنيه
ونصب عليها التتبيله ونقلبها ونغطيها ونضعها في الثلاجه من الليله السابقه
وفي اليوم التالي نخرجها ونقلبها جيدا في التتبيله
ونضعها علي الشوايه ونسويها
اواذا لم يتوافر الفحم نضعها في صنيه وندخلها الفرن ونسويها تحت شوايه البوتاجاز
ونولع فحمه متوسطه ونطفيها في العصاره الناتجه من التسويه ونغطيها لتكتسب طعم الشوي علي الفحم
وتقدم بجانب بقيه الاكل
وبالهنا
تعليق